چشم انداز بخش مرکبات و گیاهان دارویی

امروزه مرکبات و گیاهان دارویی نقش مهمی در اقتصاد ملی و منطقه‌ه­ای داشته و اهمیت آن­ها در جوامع در حال توسعه و پیشرفته رو به فزونی است. این گیاهان ضمن تأمین نیازهای غذایی جوامع انسانی، در ایجاد نشاط و برآوردن حس زیبایی‌­شناختی، کمک به بهبود وضعیت سلامت و به­عنوان یکی از ارکان اساسی طراحی فضای سبز بافت شهری از اهمیت بالایی برخوردارند. به­نظر می‌­رسد لازمه استفاده از حداکثر ظرفیت تولید گیاهان باغی استفاده از روش­‌های نوین در کنار روش‌­های سنتی تولید و تکثیر می‌­باشد. فناوری‌­های نوین تکثیر گیاهان این امکان را فراهم آورده است تا بتوان نیازهای رو به رشد صنعت باغبانی را برآورده نمود. جهت استفاده از فناوری‌­های نوین و گسترش آن در بین تولیدکنندگان، بومی‌­سازی علوم مرتبط با آن­ها قدم اول می­‌باشد. پژوهشکده ژنتیک و زیست‌­فناوری کشاورزی طبرستان می­‌تواند به عنوان حلقه اولیه در بومی­سازی فناوری‌­های نوین و تجاری‌­سازی آن‌ها و کوتاه نمودن فاصله بین علوم نظری و کاربردی مرتبط با زمینه‌­های مختلف باغبانی عمل نمی‌آید.
ردیف اهداف کوتاه‌­مدت  ۱ تا ۲ ساله
۱  پذیرش دانشجو برای گذراندن پایان‌نامه در سطح کارشناسی ارشد و دکتری در گیاهان یاد شده بند ۱
۲ کشت بافت تجاری گیاهان بنفشه آفریقایی، بگونیا، توت­فرنگی و … در قالب پروژه­‌ها
۳  احداث یا تجهیز گلخانه مناسب جهت کشت