ثبت دومین رقم برنج معرفی شده به نام ” شهریار” از پژوهشکده در سایت آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA)

با ثبت رقم جدید برنج شهریار در سایت آژانس بین المللی انرژی اتمی برگ زرین دیگری برای پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان در سال مهار تورم و رشد تولید ثبت گردید.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده، رقم جدید برنج شهریار بعد از پیگیری های چندین ساله در سایت آژانس بین المللی انرژی اتمی به آدرس https://nucleus.iaea.org/sites/mvd/SitePages/Search.aspx?MVID=4960

 ثبت گردید. شایان ذکر است مسئولیت پروژه معرفی رقم جدید برنج شهریار بعهده آقای دکتر قربانعلی نعمت زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و اجرای آن توسط آقای دکتر مرتضی اولادی، مدیر مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان با همکاری آقایان دکتر عمار افخمی قادی، عمار قلی زاده قرا، فرهاد باقری، مجتبی آقاجانی، علیرضا بابایی، رضا وجدان، امیر ضیایی و سرکار خانم مهندس مریم امامی قرا( از محققین پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان وابسته به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری) و با همکاری آقایان مهندس مسعود رحیمی و کامران مظفری از همکاران سازمان انرژی اتمی ایران از طریق روش اصلاح موتاسیونی و با پرتودهی اشعه گاما با دز 250 گری روی رقم آمل 3 در سال 1389(پس از 10 سال) اصلاح و معرفی گردید و به پاس زحمات شهیدان هسته ای بویژه شهید دکتر مجید شهریاری به نام “شهریار” نامگذاری شد.

برنج شهریار به عنوان برنج پرمحصول، زودرس و با کیفیت متوسط بوده و طول دوره رشد از نشاکاری تا برداشت حدود 90 الی 92 روز یعنی همزمان با رقم هاشمی برداشت می شود و عملکرد 8 تا 8/6 تن شلتوک در هکتار می باشد همچنین درصد تبدیل آن 62/75 درصد می باشد. این برنج نسبت به کرم ساقه خوار نسبتا متحمل و نسبت به بیماری های بلاست و پوسیدگی طوقه (ژیبرلا) متحمل می باشد.

این موفقیت بزرگ را به همه محققان این پروژه و جامعه علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تبریک عرض می نماییم.شایان ذکر است برنج روشن نیز قبلا در آژانس بین المللی انرژی اتمی به آدرس https://nucleus.iaea.org/sites/mvd/SitePages/Search.aspx?MVID=4924 ثبت گردیده است.

جهت دسترسی به اطلاعات بیشتر در مورد برنج شهریار کلیک کنید.