مراسم رونمایی از برنج هستهای شهریار در دانشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رونمایی از رقم جدید برنج ” شهریار” در آستانه سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و با حضور حضرت آیت الله محمدی لائینی, نماینده محترم ولی فقیه در استان مازندران، حاجی زارعی، دکتر بابائی کارنامی و کیوان مرادیان نمایندگان محترم استان مازندران در مجلس شورای اسلامی، مهندس شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، دکتر خسروی رئیس مرکز تحقیقات برنج استان مازندران و اعضای هیئت علمی دانشگاه برگزار شد.
آیتالله محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در استان مازندران نیز در این مراسم اظهار داشتند: تحقیقات و پژوهش در کشور ما آمار بسیار خوبی دارد و در رتبه های بالای تولیدات علمی پژوهشی قرار داریم اما متاسفانه این تحقیقات فقط برای تحقیقات هستند و منجر به تحولات نمی شوند.
نماینده ولی فقیه در استان مازندران افزود: اقدامات توسعهای در کشور به برکت تلاشهای سرداران علم و فناوری همچون دکتر نعمت زاده و دیگر اساتید این حوزه در حال انجام است.
نماینده ولی فقیه در استان مازندران خاطر نشان کرد: از نظر نظامی جزو ابرقدرتهای دنیا هستیم چون در آن بخش علم را به عمل تبدیل کردیم پس باید در بخش های دیگر نیز از نخبگانی چون دکتر نعمت زاده حمایت کنیم تا تحقیق ایشان منجر به تحول و توسعه در بخش کشاورزی گردد.
نماینده ولی فقیه در استان مازندران با بیان اینکه برای بوجود آوردن یه رقم جدید برنج باید آنرا در معرض پرتوتابی قرار دهیم تا آنرا اصلاح ژنتیکی نمائیم، در بحث معنویات هم اگر پرتوی بر ما تابیده شود دچار تحول و دگرگونی معنوی می شویم و انجاست که اگر خداوند برما نظر کند می شود این بیت شعر ((به ذره گر نظر لطف بوتراب کند به آسمان رود و کار آفتاب کند)).
دکتر تیموری رئیس دانشگاه در ابتدای این مراسم، اظهار داشت: بیش از ۱۰ سال برای تولید این رقم زمان صرف شده است که لازم می دانم از زحمات مداوم و مستمر دکتر نعمت زاده و همه همکاران ایشان در پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان تقدیر و تشکر بعمل بیاورم.
دکتر تیموری گفت: وظیفه و ماموریت اصلی دانشگاه آموزش و پژوهش در بخش کشاورزی است تا بتوانیم با انتقال علم و تکنولوژی به حوزه کشاورزی از لحاظ تولید محصولات کشاورزی خودکفا شویم.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری قدمتی حدود ۴۹ ساله داشته و دستاوردهای کلانی دارد، همچنین بیش از ۳۵ هزار نفر از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند که در تامین نیروی انسانی مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان های وابستهبه کشاورزی نقش اساسی داشته است.
رئیس دانشگاه خاطر نشان کرد: نگاه ما این است که از حمایتهای وزارت علوم برای توسعه فعالیتهای کشاورزی دانشگاه استفاده کنیم، همچنین برنامهریزی برای دستیابی به نقش اساسی دانشگاه در حوزه بینالمللی را در دستور کار خود داریم.
دکتر نعمت زاده رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان و مسئول پروژه در این مراسم اظهار داشت: باید از داشتههای علمی داخل کشور به نحو مطلوب استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: اگر بخشهای مختلف اقتصادی و سیاست گذاران برای خودکفایی برنج دست به دست هم بدهند، نه تنها این رقم بلکه در سایر ارقام تولید شده نیز میتواند زمینه خودکفائی برنج را داشته باشیم.
وی گفت: این برنج با پرتو دهی اشعه گاما از چشمه کیالیت ۶۰ بار در ۲۰۰ گری روی رقم پر محصول با هدف دستیابی به لاین برتر موتانت زودرس، پاکوتاه و همچنین عملکرد بالا و کیفیت مطلوب است همچنین بیش از هشت تن در هر هکتار عملکرد داشته و زودرس بودن، رسیدگی همزمان با طارم هاشمی از نشا کاری تا برداشت (حدود ۹۰ روز) از ویژگیهای این برنج می باشد.
دکتر نعمت زاده گفت؛ این رقم برنج به پاس تلاشهای شهید شهریاری در صنعت هستهای کشور به برنج شهریار نامگذاری شده است.
وی اضافه کرد: از سال ۱۳۶۴ برای خودکفائی در برنج گام برداشتیم و اگر این تحقیقات و محصولات مورد حمایت مسئولین قرار گیرد از واردات بی نیاز میشویم.
رئیس رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان ادامه داد: تولید رقمهای جدید از برنج در دستور کار است که از نظر عملکرد و کیفیت بهتر از شهریار و روشن می باشد.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر نباید شاهد واردت برنج باشیم، افزود: ظرفیت مناسب برای تولید برنج در کشور وجود دارد و باید از این قابلیتها به صورت مناسب استفاده شود.
دکتر نعمت زاده با بیان اینکه : برنج شهریار در استان گلستان و مازندران کشت شده است و بر اساس برنامه در سال ۱۴۰۰ قرار است در بین ۱۰۰ کشاورز دو استان توزیع میشود و این رقم برای تجاری سازی آماده است افزود: این رقم در جشنواره وزارت کشاورزی رونمایی شده است و گواهی ثبت رقم آن هم صادر شده است.
دکتر کیوان مرادیان رئیس کمیته هستهای مجلس شورای اسلامی در این مراسم با اعلام اینکه در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی کشور بحث ورود ارز است و به تبع آن نمیتوانیم نسبت به تامین نیازمندیها اقدام کنیم، گفت: با توسعه فعالیتهای هستهای به ویژه در حوزه کشاورزی میتوانیم نیازمندیهای کشور را تامین کنیم.
در ادامه منصور علی زارعی رئیس مجمع نمایندگان مازندران اظهار داشت: یکی از مهمترین موضوعات کنونی کشور تامین امنیت غذائی است و شرایط تحریم و کرونا نشان داد که باید در این بخش به پایداری نسبی برسیم و این ظرفیت نیز در کشور وجود دارد.
وی با اعلام اینکه نیاز سالانه مصرف برنج کشور دو میلیون و هشتصد هزار تن است، گفت: دو میلیون و چهارصد هزار تن در کشور تولید میشود که ۴۷ درصد از تولید آن سهم استان مازندران است، همچنین حدود ۲۱۵ هزار هکتار اراضی در بخش کشاورزی داریم که نیاز به زهکشی دارد.
زارعی ادامه داد: زهکشی، استفاده از سامانه نوین آبیاری و مکانیزاسیون کشاورزی یکی از موضوعاتی است که باید در مازندران به آن توجه شود و ما به مسئوولان ملی اعلام کردیم که اگر زمینه تامین زیرساختهای برای تولید برنج را فراهم کنند طی پنج سال آینده میتوانیم زمینه تولید ۷۰ درصد از واردات این محصول را فراهم کنیم.
در ادامه دکتر علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندورد در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: شهید قاسم سلمیانی ثابت کرد در کشوری که هزاران تاکتیک برای مقابله با دشمنان وجود دارد در آنطرف مرزهای کشور نیز می توان نمادی برای مقابله با استکبار بود.
وی تصریچ کرد: اگر در دانشگاه ها بین علم و عمل ارتباط مستقیم وجود داشته باشد می توانیم حرف هایی برای گفتن داشته باشیم و برای این امر باید از افرادی مانند دکتر نعمت زاده حمایت نمائیم.
نماینده مردم شهرستان های ساری و میاندورد در مجلس شورای اسلامی گفت؛ بجای اینکه جلوی صادرات محصولات کشاورزی گرفته شود باید زیرساخت های کشاورزی را مهیا کنیم تا تولیدات بیشتر و با کیفت تری داشته باشیم.
مهندس شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه نگاه واردات محور باید حذف شود افزود: حدود چهارده رقم برنج پرمحصول و با کیفیت در مازندران تولید و کشت شده که تا حدودی هم موفق بوده است ولی با واردات بی رویه و نابجا به انزوا رفتند و درحال حاضر حدود ۴۰۰ هزار تن واردات برنج داریم.
وی خاطر نشان کرد: حذف ارز ترجیحی در واردات برنج طرحی بوده که از طرف مازندران به دولت پیشنهاد گردید و مورد تایید قرار گرفت و امیدواریم این طرح واردات برنج را متوقف کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: پنجاه رقم برنج در طول این چهل سال تولید و معرفی شد که تقریبا در همه این ارقام نام دکتر نعمت زاده دیده می شود خصوصا در ارقام شاخص و مرغوب کشور که در حال کشت می باشند.
در پایان این مراسم از برنج شهریار رونمایی شد.