زراعت و اصلاح برنج
گروه پژوهشی زراعت و اصلاح برنج
برنج مهمترین محصول زراعی استان مازندران است که سطح زیر کشت بالایی را به خود اختصاص داده و حجم بالایی از گردش اقتصادی استان را به خود اختصاص داده است. با وجود موسسات تحقیقاتی متعدد در زمینه برنج و دستاوردهای ارزشمند آنها، اهمیت راهبردی این محصول و حجم بالای واردات در سالهای اخیر موجب شد گروه پژوهشی زراعت و اصلاح برنج پژوهشکده با هدف هم افزایی و پیشبرد بهتر تحقیقات مرتبط با برنج تاسیس شود. مهمترین اولویتهای پژوهشی گروه زراعت و اصلاح برنج پژوهشکده به شرح ذیل است:
۱- ارزیابی لاین های برنج حاصل از پرتودهی ارقام با اشعه گاما جهت انتخاب لاین های زودرس و پاکوتاه با کیفیت و عملکرد مطلوب
۲- ارزیابی مقدماتی لاین های برنج متحمل به تنش شوری و خشکی
۳- شناسایی و جداسازی ژن های اعاده کننده باروری برای استفاده در برنامه تولید برنج هیبرید
۴- اریابی مزرعهای میکروارگانیسمهای قارچی و باکتریایی دارای ویژگیهای مفید
۵- بررسی و ارزیابی تعامل میکروب-گیاه و کمیسازی این روابط به کمک مدلهای ریاضی (جنبههای مولکولی، فیزیولوژیکی و زراعی)
۶- ارزیابی قابلیت القای مقاومت به تنشهای محیطی، بیماری و یا آفات توسط میکروارگانیسم های محرک رشد
۷- ارزیابی اثر میکروارگانیسم های محرک رشد بر وضعیت تغذیه گیاهان و استفاده از مدلهای ریاضی برای توصیف این روابط (جنبههای مولکولی، فیزیولوژیکی و زراعی)
۸- بررسی روش های فرمولاسیون میکروارگانیسم های محرک رشد بهعنوان کود زیستی و ارزیابی آن در شرایط کنترلشده و مزرعهای از طریق مدلهای شبیهسازی زراعی
۹- بررسی واکنش گیاهان در پاسخ به تغییرات محیطی و مدلسازی آن
۱۰- معرفی مدلهای کاربردی در حوزه فیزیولوژی گیاهان زراعی
۱۱- انجام مطالعات پایهای جهت تولید بذور با کیفیت بالا در گیاهان زراعی