برگزاری اولین جلسه کمیته گلخانههای دانشگاه در پژوهشکده
اولین جلسه گلخانههای دانشگاه در روز دوشنبه مورخه 1402/04/05 در پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان برگزار گردید.
گفتنی است در این نشست دکتر بیپروا رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیستفناوری کشاورزی طبرستان در خصوص وضعیت فعلی گلخانههای هیدروپونیک پژوهشکده و همچنین برنامههای مدنظر برای احیا و بهرهبرداری آن بطور خلاصه گزارش دادند.
دکتر بیپروا اذعان نمود: هدف از ایجاد گلخانهها باید تولید باشد تا انشاالله در آینده بتوانیم تولیدات گلخانه ای بصورت تجاری سازی داشته باشیم و باید این فرهنگ را به دانشجویان نهادینه کنیم تا به سمت تولید و درآمدزایی پیش بروند.
مهندس احمدی دبیر کمیته گلخانه و کشت های محافظت شده دانشگاه در این جلسه ضمن تشریح وضعیت گلخانه های دانشگاه افزود: بحث مدیریتی و نظارت گلخانهها را از اولویتهای برنامههای این حوزه می باشد.
مهندس احمدی در خصوص گلخانه هیدروپونیک پژوهشکده گفت: این گلخانه با مساحت تقریبی 2000مترمربع به دلیل داشتن دیواره پلی کربناتی که تقریبا 11 سال از زمان احداث آن میگذرد و با توجه به در نظر گرفتن عمر مفید پلی کربناتهای بکار رفته در دیواره آن نیاز به بازنگری و تعمیر دارد، همچنین وجود دمای بالا و عدم تهویه مناسب گلخانه ها از دیگر مشکلات مهم و اساسی در این خصوص میباشد که باید مد نظر قرار گیرد.
مدیر گلخانههای دانشگاه در ادامه افزود: حدوداً 15 اسکلت گلخانهای با بناهای 100 تا 250 مترمربع و گلخانه هیدروپونیک با مساحت تقریبی 2000 مترمربع در دانشگاه وجود دارد که باید به بحث سرمایش گلخانهها برای بهره وری در فصول گرم سال و همینطور استانداردهای لازم جهت ساخت گلخانهها مورد ارزیابی قرار گیرند.
مهندس مثنایی از شرکت دشت ناز ساری که در این جلسه حضور داشت گفت: باید از ابتدا هدف از ساخت گلخانه از نظر جنبه تجاری یا جنبه تحقیقاتی مشخص شود و با توجه به هدف ساخت، گیاه مورد نظر کشت را انتخاب و شرایط گلخانه را بهینه سازی نمود.
دکتر مصطفی عمادی رئیس دانشکده علوم زراعی نیز اظهار داشتند: از آنجائیکه شرایط به لحاظ مالی برای ساخت و احدات مجدد گلخانهها وجود ندارد لذا در ابتدا بایستی با راهکارهای مناسب کوتاه مدت و ایجاد شرایط بهینه جهت بهره برداری از گلخانهها تلاش نمود و سپس برای راهکارهای بلند مدت برنامهریزی نمود.