با حضور دکتر مهدی نژاد نوری معاون علوم، تحقیقات و فنآوری ستاد مشترک نیروهای مسلح کشور : مرکز نوآوری تخصصی برنج کشور در دانشگاه افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مرکز نوآوری تخصصی برنج کشور با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی در دانشگاه افتتاح شد.

دکتر مرادی رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در این مراسم بیان نمود: ترســیم الگویی جدید در همکاری بین بخش دفاعی و بخش ملی می تواند مجال بیشــتری را برای نقش آفرینی شــرکت های دانش بنیان و فناور، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در زیســت بوم نوآوری دفاعی به وجود آورد و نقطه عطفی در تعامل میان دو بخش ایجاد نماید.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ادامه داد: تغییرات سریع در حوزه فناوری و تنوع وســیع آن از یک طرف و محدودیت های منابع و لزوم کاهش ســهم تصدی گری از طرف دیگر و در راستای توســعه بهره گیری از انواع فناوری‌های پیشرفته و نوظهور، توجه به الگوی نوآوری بازار و استفاده از ظرفیت های علمی و نخبگانی در بخش ملی و بین المللی، بهره گیری حداکثری از فرصت های حاکمیتی در گام دوم انقلاب اسلامی همچون ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب 1401 مجلس شورای اسلامی، هندسه حرکت جریان توسعه فناوری و نوآوری کشور و از جمله بخش دفاع را دچار تغییرات جدی کرده است.

وی افزود: ایجاد مراکز نوآوری، تکمیل زنجیره ساختاری بخش دفاع، صنعت و دانشگاه می باشد و عدم تکمیل این زنجیره مانع توسعه علمی و اقتصادی صنایع در کشور می گردد.

دکتر مرادی در ادامه گفت: مراکز نوآوری مرکزی متشــکل از یک یا چند تیم نوآوری است که با همکاری مراکز تحقیقاتی و شــرکت های متقاضی محصولات جدید در چارچوب برنامه ای بلند مدت با هم همکاری می کنند،  از جمله عواملی که ایجاد و حمایت از مراکز نوآوری را به یک نیاز تبدیل کرده است، به وجود آمدن تغییرات سریع در فناوری های روز دنیا و مسایل اجتماعی جامعه امروز است.

رئیس دانشگاه بیان نمود: استفاده از مرکز نوآوری تخصصی برنج به عنوان یکی از پیشران‌های‌ مهم ‌بهره وری، تولید و امنیت غذایی کشور، بومی‌سازی تکنولوژی های علمی در زمینه برنج و ﺧﻮداﺗﮑﺎﯾﯽ ﺑﺎ ﻫﺪف اﻓﺰاﯾﺶ اﺳﺘﻘﻼل و اﻗﺘﺪار ﮐﺸﻮر در ﻣﻨﻄﻘﻪ و ﺳﻄﺢ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ، اهتمام به استفاده از خدمات و محصولات زراعی جدید داخلی با تکیه بر نخبگان و اساتید دانشگاهی و همچنین حرکت به سمت امنیت غذایی عموم جامعه و ارتقا ‌رفاه‌ عمومی از کار های مهم این مرکز می باشد.

دکتر مرادی اظهار کرد: استفاده از سرمایه گذاری ‌بخش ‌غیردولتی در بخش تولید و استفاده از مشتقات برنج (پس از برداشت)، تربیت نیروی انسانی کارآمد، ‌خالق و متعهد، شناسایی نخبگان، حفظ ‌و ‌جذب ‌سرمایه های انسانی و ارتقاء‌ و روحیه خودباوری و خوداتکایی از ارزش های این مرکز می باشد.

وی با اشاره به سیاست‌های کلان یک مرکز نوآوری در حوزه برنج می‌تواند با هدف ارتقای زنجیره ارزش این محصول استراتژیک تدوین شود، بیان کرد: سیاست های کلان با ارائه راهنماهای کلی، به یکپارچگی و رفع تناقضات راهبردها در مسیر دستیابی به اهداف کمک می کنند، مسیر اجرای راهبردها را تسهیل نموده و به عنوان یک راهنما در جهت دهی به راهبردها ایفای نقش خواهند داشت؛

رئیس دانشگاه در ادامه داد:  یکی از سیاست های کلان مرکز نوآوری برنج شامل تقویت تحقیق و توسعه (R&D)، حمایت از تحقیقات علمی و فناورانه برای افزایش بهره‌وری تولید برنج و استفاده از فناوری‌های نوین برای بهینه‌سازی فرآیندهای کاشت، برداشت و فرآوری می باشد.

دکتر مرادی در پایان گفت: بسترسازی مناسب در جهت ارتقاء‌ سطح ‌بهره وری ملی، منطقه ای و ‌بخشی، پایداری زیست‌محیط، همکاری‌های بین‌المللی و شبکه‌سازی، ترغیب سرمایه گذاری بخش‌غیردولتی و مشارکت ‌آنها برای توسعه در حوزه فناوری و نوآوری در صنعت برنج، ایجاد بازارهای جدید، توسعه محصولات متنوع مبتنی بر برنج (مانند محصولات فرآوری‌شده)، ترویج صادرات برنج با کیفیت و توسعه برندهای محلی در بازارهای جهانی، افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان و ارائه تسهیلات و مشوق‌های مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه از دیگر سیاست های کلان این مرکز می باشد.